Na tej stronie podajemy aktualny jadłospisemy
13.01.2025 poniedziałek
Zupa: pieczarkowa z makaronem (wywar drobiowo-warzywny, pieczarki, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana 18%, zielona pietruszka)
II danie: indyk duszony w sosie własnym (filet z indyka, mąka, przyprawy), ziemniaki
Surówka z selera (seler, jabłko, jogurt grecki, miód)
Kompot wiśniowy (wiśnia, cukier)
14.01.2025 wtorek
Zupa: ziemniaczana (wywar drobiowo-warzywny, ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler, por, masło, kminek, zielona pietruszka)
II danie: gulasz wieprzowy (szynka, mąka pszenna, przyprawy), kasza pęczak
Ogórek kiszony
Kompot wieloowocowy (truskawka, jabłko, śliwka, czarna porzeczka, wiśnia, cukier)
15.01.2025 środa
Zupa: kalafiorowa z makaronem (wywar drobiowo-warzywny, kalafior, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana 18%, koperek)
II danie: kotlet schabowy (schab, mąka pszenna, jajko, bułka tarta, przyprawy), ziemniaki
Kapusta kiszona zasmażana (kapusta kiszona, mąka pszenna, masło, miód)
Kompot truskawkowy (truskawka, cukier)
16.01.2025 czwartek
Zupa: grochówka (wywar drobiowo-warzywny, groch łuskany, marchewka, pietruszka, por, seler, masło, majeranek, zielona pietruszka)
II danie: kurczak w sosie włoskim (filet drobiowy, mąka, przecier pomidorowy, przyprawy), makaron
Warzywa z patelni (marchewka, ziemniaki, brokuł, cebula, fasolka szparagowa, masło)
Kompot wieloowocowy (truskawka, jabłko, śliwka, czarna porzeczka, wiśnia, cukier)
17.01.2025 piątek
Zupa: koperkowa z ryżem (wywar drobiowo-warzywny, koperek, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana 18%)
II danie: paluszki rybne (filet z dorsza, jajko, panierka), ziemniaki
Buraczki ćwikłowe (burak, chrzan, przyprawy)
Kompot z czarnej porzeczki (czarna porzeczka, cukier)
Produkty alergenne użyte w produkcji - wykaz potraw, ich składników i alergenów dostępny w stołówce.
Koszt obiadów w styczniu 2025 wynosi
9 obiadów x 17,00 złotych = 153,00 zł
Obiady są wydawane do dnia 26 czerwca 2025 r.
Wpłat można dokonać w stołówce szkolnej lub przelewem na konto:
ANGA ANNA GŁUCHACZKA
Alior Bank: 79 2490 0005 0000 4500 1432 0327
W sprawie nadpłat i zaległości za obiady prosimy o kontakt telefoniczny: 783-062-098.
ANGA
Na tej stronie podajemy podstawowe zasady funkcjonowania stołówki szkolnej.