Na tej stronie podajemy aktualny jadłospisem 

6.10.2025 poniedziałek

Zupa: ziemniaczana (wywar drobiowo-warzywny, ziemniaki, marchewka, pietruszka, por,

seler, masło, koperek)

II danie: kurczak w sosie włoskim (filet z kurczaka, mąka pszenna, sos pomidorowy,

przyprawy), ziemniaki

Pomidor z cebulką (pomidory, czerwona cebula, oliwa z oliwek)

Kompot wieloowocowy (truskawka, jabłko, śliwka, czarna porzeczka, wiśnia, cukier)

7.10.2025 wtorek

Zupa: brokułowa z makaronem (wywar drobiowo-warzywny, brokuły, marchewka,

pietruszka, por, seler, śmietana 18%, zielona pietruszka)

II danie: kotlet schabowy (schab, jajko, mąka pszenna, bułka tarta, przyprawy), ziemniaki

Mizeria (ogórek zielony, śmietana 18%, przyprawy)

Kompot wieloowocowy (truskawka, jabłko, śliwka, czarna porzeczka, wiśnia, cukier)


 8.10.2025 środa

Zupa: grochowa (wywar drobiowo-warzywny, groch, marchewka, pietruszka, por, seler,

masło, majeranek, zielona pietruszka)

II danie: pulpeciki w sosie koperkowym (mięso drobiowo-wieprzowe, jajko, mąka pszenna,

koperek, przyprawy), ryż

Sałata lodowa z marchewką (sałata lodowa, marchewka, oliwa z oliwek)
Kompot wieloowocowy (truskawka, jabłko, śliwka, czarna porzeczka, wiśnia, cukier)

9.10.2025 czwartek

Zupa: grysikowa (wywar drobiowo-warzywny, kasza manna, marchewka, pietruszka, por,

seler, masło, zielona pietruszka)

II danie: pieczeń z indyka w sosie własnym (filet z indyka, mąka pszenna, przyprawy),

ziemniaki

Surówka z selera (seler, rodzynki, jabłko, jogurt grecki, miód)

Kompot wieloowocowy (truskawka, jabłko, śliwka, czarna porzeczka, wiśnia, cukier)

10.10.2025 piątek

Zupa: ogórkowa z ryżem (wywar drobiowo-warzywny, ogórki kiszone, ziemniaki marchew,

pietruszka, seler, por, śmietana 18%, koperek)
II danie: paluszki rybne (filet z mintaja, panierka), ziemniaki

Surówka z białej kapusty (biała kapusta, marchewka, jabłko, jogurt naturalny, miód)
Kompot wieloowocowy (truskawka, jabłko, śliwka, czarna porzeczka, wiśnia, cukier)


Produkty alergenne użyte w produkcji - wykaz potraw, ich składników i alergenów dostępny w stołówce.

 

Koszt obiadów w październiku 2025 wynosi:
23 obiady x 18,00 złotych = 414,00 zł

Obiady są wydawane do dnia 25 czerwca 2026 r.

Wpłat można dokonać w stołówce szkolnej lub przelewem na konto:

ANGA ANNA GŁUCHACZKA

Alior Bank: 79 2490 0005 0000 4500 1432 0327

W sprawie nadpłat i zaległości za obiady prosimy o kontakt telefoniczny: 783-062-098.

ANGA

 

UWAGA! Niewykorzystane obiady będą odliczane tylko i wyłącznie po wcześniejszym zgłoszeniu telefonicznym lub mailowym (wycieczki, obozy i wyjazdy jednodniowe zgłaszają Nauczyciele). Niezgłoszone nieobecności na obiedzie nie będą odliczane.