Na tej stronie podajemy aktualny jadłospisem
Zupa: ziemniaczana (wywar drobiowo-warzywny, ziemniaki, marchewka, pietruszka, por,
seler, masło, koperek)
II danie: kurczak w sosie włoskim (filet z kurczaka, mąka pszenna, sos pomidorowy,
przyprawy), ziemniaki
Pomidor z cebulką (pomidory, czerwona cebula, oliwa z oliwek)
Kompot wieloowocowy (truskawka, jabłko, śliwka, czarna porzeczka, wiśnia, cukier)
Zupa: brokułowa z makaronem (wywar drobiowo-warzywny, brokuły, marchewka,
pietruszka, por, seler, śmietana 18%, zielona pietruszka)
II danie: kotlet schabowy (schab, jajko, mąka pszenna, bułka tarta, przyprawy), ziemniaki
Mizeria (ogórek zielony, śmietana 18%, przyprawy)
Kompot wieloowocowy (truskawka, jabłko, śliwka, czarna porzeczka, wiśnia, cukier)
8.10.2025 środa
Zupa: grochowa (wywar drobiowo-warzywny, groch, marchewka, pietruszka, por, seler,
masło, majeranek, zielona pietruszka)
II danie: pulpeciki w sosie koperkowym (mięso drobiowo-wieprzowe, jajko, mąka pszenna,
koperek, przyprawy), ryż
Sałata lodowa z marchewką (sałata lodowa, marchewka, oliwa z oliwek)
Kompot wieloowocowy (truskawka, jabłko, śliwka, czarna porzeczka, wiśnia, cukier)
Zupa: grysikowa (wywar drobiowo-warzywny, kasza manna, marchewka, pietruszka, por,
seler, masło, zielona pietruszka)
II danie: pieczeń z indyka w sosie własnym (filet z indyka, mąka pszenna, przyprawy),
ziemniaki
Surówka z selera (seler, rodzynki, jabłko, jogurt grecki, miód)
Kompot wieloowocowy (truskawka, jabłko, śliwka, czarna porzeczka, wiśnia, cukier)
Zupa: ogórkowa z ryżem (wywar drobiowo-warzywny, ogórki kiszone, ziemniaki marchew,
pietruszka, seler, por, śmietana 18%, koperek)
II danie: paluszki rybne (filet z mintaja, panierka), ziemniaki
Surówka z białej kapusty (biała kapusta, marchewka, jabłko, jogurt naturalny, miód)
Kompot wieloowocowy (truskawka, jabłko, śliwka, czarna porzeczka, wiśnia, cukier)
Produkty alergenne użyte w produkcji - wykaz potraw, ich składników i alergenów dostępny w stołówce.
Koszt obiadów w październiku 2025 wynosi:
23 obiady x 18,00 złotych = 414,00 zł
Obiady są wydawane do dnia 25 czerwca 2026 r.
Wpłat można dokonać w stołówce szkolnej lub przelewem na konto:
ANGA ANNA GŁUCHACZKA
Alior Bank: 79 2490 0005 0000 4500 1432 0327
W sprawie nadpłat i zaległości za obiady prosimy o kontakt telefoniczny: 783-062-098.
ANGA