Na tej stronie podajemy aktualny jadłospisemy

 

 

 

16.12.2024 poniedziałek

Zupa: pieczarkowa z makaronem (wywar drobiowo-warzywny, pieczarki, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana 18%, zielona pietruszka)

II danie: mielony (mięso drobiowo-wieprzowe, jajko, bułka tarta, przyprawy), ziemniaki

Surówka z marchewki (marchewka, jabłko, jogurt grecki, miód)

Kompot jabłkowy (jabłko, cukier)

17.12.2024 wtorek

Zupa: brokułowa z makaronem (wywar drobiowo-warzywny, brokuły, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana 18%, zielona pietruszka)

II danie: bitki schabowe (schab, mąka pszenna, przyprawy), ziemniaki

Surówka z selera (seler, jabłko, rodzynki, jogurt grecki, miód)

Kompot wieloowocowy (truskawka, jabłko, śliwka, czarna porzeczka, wiśnia, cukier)

18.12.2024 środa

Zupa: kapuśniaczek z ziemniakami (wywar drobiowo-warzywny, kapusta kiszona, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana 18%, koperek)

II danie: spaghetti (mięso drobiowo-wieprzowe, makaron, sos pomidorowy, ser zółty przyprawy),

Owoc

Kompot wieloowocowy (truskawka, jabłko, śliwka, czarna porzeczka, wiśnia, cukier)

19.12.2024 czwartek

Zupa: rosół z makaronem (wywar drobiowo-warzywny, marchewka, pietruszka, por, kapusta włoska, cebula, seler, lubczyk, zielona pietruszka)

II danie: eskalop (filet drobiowy, mąka kukurydziana, jajko, mleko, przyprawy), ziemniaki

Surówka z białek kapusty (biała kapusta, marchewka, jabłko, fasola czerwona, jogurt naturalny, miód)

Kompot wieloowocowy (truskawka, jabłko, śliwka, czarna porzeczka, wiśnia, cukier)

20.12.2024 piątek

Zupa: barszcz czerwony z ziemniakami (wywar drobiowo-warzywny, barszcz kiszony, buraki, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana 12%, koperek)

II danie: łazanki z kapustą (makaron, kapusta biała, kapusta kiszona, przyprawy)

Deser

Kompot malinowo-truskawkowy (maliny, truskawki, cukier)

Produkty alergenne użyte w produkcji - wykaz potraw, ich składników i alergenów dostępny w stołówce.

 

Koszt obiadów w grudniu 2024 wynosi
15 obiadów x 17,00 złotych = 255,00 zł

Obiady są wydawane do dnia 26 czerwca 2025 r.

Wpłat można dokonać w stołówce szkolnej lub przelewem na konto:

ANGA ANNA GŁUCHACZKA

Alior Bank: 79 2490 0005 0000 4500 1432 0327

W sprawie nadpłat i zaległości za obiady prosimy o kontakt telefoniczny: 783-062-098.

ANGA

UWAGA! Niewykorzystane obiady będą odliczane tylko i wyłącznie po wcześniejszym zgłoszeniu telefonicznym lub mailowym (wycieczki, obozy i wyjazdy jednodniowe zgłaszają Nauczyciele). Niezgłoszone nieobecności na obiedzie nie będą odliczane.