Na tej stronie podajemy aktualny jadłospisemy

 

 

 

18.11.2024 poniedziałek

Zupa: grochowa (wywar drobiowo-warzywny, groch łuskany, marchewka, pietruszka, por, seler, masło, majeranek, zielona pietruszka)

II danie: pulpeciki w sosie koperkowym (mięso drobiowo-wieprzowe, przyprawy, koperek, mąka), ryż

Surówka z kapusty pekińskiej (kapusta pekińska, marchewka, ogórek, przyprawy, oliwa)

Kompot wieloowocowy (truskawka, jabłko, śliwka, czarna porzeczka, wiśnia, cukier)

19.11.2024 wtorek

Zupa: krupnik (wywar drobiowo-warzywny, kasza jęczmienna, marchewka, pietruszka, por, seler, masło, zielona pietruszka)

II danie: kotlet schabowy  (schab, mąka, jajko, bułka tarta), ziemniaki

Kapusta kiszona zasmażana (kapusta kiszona, mąka, masło)

Kompot wieloowocowy (truskawka, jabłko, śliwka, czarna porzeczka, wiśnia, cukier)

20.11.2024 środa

Zupa: kalafiorowa z ziemniakami (wywar drobiowo-warzywny, kalafior, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana 18%, koperek)

II danie: spaghetti (mięso drobiowo-wieprzowe, makaron, sos pomidorowy, ser żółty)

Owoc

Kompot wieloowocowy (truskawka, jabłko, śliwka, czarna porzeczka, wiśnia, cukier)

21.11.2024 czwartek

Zupa: rosół z makaronem ( wywar drobiowo-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, cebula, lubczyk, zielona pietruszka)

II danie: indyk w sosie własnym (filet z indyka, mąka, przyprawy), ziemniaki

Surówka z białej kapusty (biała kapusta, marchewka, jabłko, jogurt grecki, miód, chrzan, koperek), ziemniaki

Kompot wieloowocowy (truskawka, jabłko, śliwka, czarna porzeczka, wiśnia, cukier)

22.11.2024 piątek

Zupa: barszcz czerwony z ziemniakami (wywar drobiowo-warzywny, buraki, barszcz kiszony,  marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana 18%, koperek)

II danie: pierogi ruskie (mąka, jajko, ser biały, ziemniaki, przyprawy, cebula prażona)

Owoc  

Kompot wieloowocowy (truskawka, jabłko, śliwka, czarna porzeczka, wiśnia, cukier)

Produkty alergenne użyte w produkcji - wykaz potraw, ich składników i alergenów dostępny w stołówce.

 

Koszt obiadów w listopadzie 2024 wynosi
19 obiadów x 17,00 złotych = 323,00 zł

Obiady są wydawane do dnia 26 czerwca 2025 r.

Wpłat można dokonać w stołówce szkolnej lub przelewem na konto:

ANGA ANNA GŁUCHACZKA

Alior Bank: 79 2490 0005 0000 4500 1432 0327

W sprawie nadpłat i zaległości za obiady prosimy o kontakt telefoniczny: 783-062-098.

ANGA

UWAGA! Niewykorzystane obiady będą odliczane tylko i wyłącznie po wcześniejszym zgłoszeniu telefonicznym lub mailowym (wycieczki, obozy i wyjazdy jednodniowe zgłaszają Nauczyciele). Niezgłoszone nieobecności na obiedzie nie będą odliczane.