Na tej stronie podajemy aktualny jadłospisemy

 

 

 

13.01.2025 poniedziałek

Zupa: pieczarkowa z makaronem (wywar drobiowo-warzywny, pieczarki, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana 18%, zielona pietruszka)

II danie: indyk duszony w sosie własnym (filet z indyka, mąka, przyprawy), ziemniaki

Surówka z selera (seler, jabłko, jogurt grecki, miód)

Kompot wiśniowy (wiśnia, cukier)

14.01.2025 wtorek

Zupa: ziemniaczana (wywar drobiowo-warzywny, ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler, por, masło, kminek, zielona pietruszka)

II danie: gulasz wieprzowy (szynka, mąka pszenna, przyprawy), kasza pęczak

Ogórek kiszony

Kompot wieloowocowy (truskawka, jabłko, śliwka, czarna porzeczka, wiśnia, cukier)

15.01.2025 środa

Zupa: kalafiorowa z makaronem (wywar drobiowo-warzywny, kalafior, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana 18%, koperek)

II danie: kotlet schabowy (schab, mąka pszenna, jajko, bułka tarta, przyprawy), ziemniaki

Kapusta kiszona zasmażana (kapusta kiszona, mąka pszenna, masło, miód)

Kompot truskawkowy (truskawka, cukier)

16.01.2025 czwartek

Zupa: grochówka (wywar drobiowo-warzywny, groch łuskany, marchewka, pietruszka, por, seler, masło, majeranek, zielona pietruszka)

II danie: kurczak w sosie włoskim (filet drobiowy, mąka, przecier pomidorowy, przyprawy), makaron

Warzywa z patelni (marchewka, ziemniaki, brokuł, cebula, fasolka szparagowa, masło)

Kompot wieloowocowy (truskawka, jabłko, śliwka, czarna porzeczka, wiśnia, cukier)

17.01.2025 piątek

Zupa: koperkowa z ryżem (wywar drobiowo-warzywny, koperek, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana 18%)

II danie: paluszki rybne (filet z dorsza, jajko, panierka), ziemniaki

Buraczki ćwikłowe (burak, chrzan, przyprawy)

Kompot z czarnej porzeczki (czarna porzeczka, cukier)

Produkty alergenne użyte w produkcji - wykaz potraw, ich składników i alergenów dostępny w stołówce.

 

Koszt obiadów w styczniu 2025 wynosi
9 obiadów x 17,00 złotych = 153,00 zł

Obiady są wydawane do dnia 26 czerwca 2025 r.

Wpłat można dokonać w stołówce szkolnej lub przelewem na konto:

ANGA ANNA GŁUCHACZKA

Alior Bank: 79 2490 0005 0000 4500 1432 0327

W sprawie nadpłat i zaległości za obiady prosimy o kontakt telefoniczny: 783-062-098.

ANGA

UWAGA! Niewykorzystane obiady będą odliczane tylko i wyłącznie po wcześniejszym zgłoszeniu telefonicznym lub mailowym (wycieczki, obozy i wyjazdy jednodniowe zgłaszają Nauczyciele). Niezgłoszone nieobecności na obiedzie nie będą odliczane.