Na tej stronie podajemy aktualny jadłospis
20.10.2025 poniedziałek
Zupa: kalafiorowa z makaronem (wywar drobiowo-warzywny, kalafior, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana 18%, koperek)
II danie: pieczeń z szynki (szynka, mąka pszenna, przyprawy), ziemniaki
Surówka z buraków (buraki, papryka, cebula, przyprawy)
Kompot wieloowocowy (truskawka, jabłko, śliwka, czarna porzeczka, wiśnia, cukier)
21.10.2025 wtorek
Zupa: pomidorowa z ryżem (wywar drobiowo-warzywny, pomidory, marchewka, pietruszka,por, seler, śmietana 18%, zielona pietruszka)
II danie: eskalop drobiowy (filet drobiowy, jajko, mąka kukurydziana, przyprawy), ziemniaki
Sałata lodowa z ogórkiem i śmietaną (sałata lodowa, ogórek zielony, śmietana 12%, miód,przyprawy)
Kompot wieloowocowy (truskawka, jabłko, śliwka, czarna porzeczka, wiśnia, cukier)
22.10.2025 środa
Zupa: żurek z ziemniakami i białą kiełbasą (wywar drobiowo-warzywny, żurek kiszony, biała kiełbasa, ziemniaki, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana 18%, koperek)
II danie: ryż z jabłkami (ryż, jabłka)
Deser
Kompot wieloowocowy (truskawka, jabłko, śliwka, czarna porzeczka, wiśnia, cukier)
23.10.2025 czwartek
Zupa: dyniowa z groszkiem ptysiowym (wywar drobiowo-warzywny, dynia, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana 12%, czosnek, zielona pietruszka)
II danie: mielony (mięso drobiowo-wieprzowe, jajko, bułka tarta, przyprawy), ziemniaki
Marchewka z groszkiem (marchewka, groszek, masło, mąka pszenna)
Kompot wieloowocowy (truskawka, jabłko, śliwka, czarna porzeczka, wiśnia, cukier)
24.10.2025 piątek
Zupa: krupnik (wywar drobiowo-warzywny, kasza jęczmienna, marchew, pietruszka, seler, por, masło, zielona pietruszka)
II danie: ryba w panierce (miruna, jajko, mąka pszenna, panierka), ziemniaki
Surówka z kapusty kiszonej z ananasem i żurawiną (kiszona kapusta, ananas, żurawina,przyprawy)
Kompot wieloowocowy (truskawka, jabłko, śliwka, czarna porzeczka, wiśnia, cukier)
Produkty alergenne użyte w produkcji - wykaz potraw, ich składników i alergenów dostępny w stołówce.
Koszt obiadów w październiku 2025 wynosi:
23 obiady x 18,00 złotych = 414,00 zł
Obiady są wydawane do dnia 25 czerwca 2026 r.
Wpłat można dokonać w stołówce szkolnej lub przelewem na konto:
ANGA ANNA GŁUCHACZKA
Alior Bank: 79 2490 0005 0000 4500 1432 0327
W sprawie nadpłat i zaległości za obiady prosimy o kontakt telefoniczny: 783-062-098.
ANGA
UWAGA! Niewykorzystane obiady będą odliczane tylko i wyłącznie po wcześniejszym zgłoszeniu telefonicznym lub mailowym (wycieczki, obozy i wyjazdy jednodniowe zgłaszają Nauczyciele). Niezgłoszone nieobecności na obiedzie nie będą odliczane.
Na tej stronie podajemy podstawowe zasady funkcjonowania stołówki szkolnej.