Na tej stronie podajemy aktualny jadłospisemy

 

 

 

15.04.2024 poniedziałek

Zupa: krupnik (wywar drobiowo-warzywny, kasza jęczmienna, marchewka, pietruszka, por, seler, masło, zielona pietruszka)

II danie: bitki schabowe w sosie własnym (schab, mąka, przyprawy), ziemniaki

Buraczki ćwikłowe (buraki, chrzan, przyprawy)

Kompot wieloowocowy (truskawka, jabłko, śliwka, czarna porzeczka, wiśnia, cukier)

16.04.2024 wtorek

Zupa: ogórkowa z ryżem (wywar drobiowo-warzywny, ogórki kiszone, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana 18%, koperek)

II danie: spaghetti (mięso drobiowo-wieprzowe, sos pomidorowy, ser żółty, makaron)

Owoc

Kompot wieloowocowy (truskawka, jabłko, śliwka, czarna porzeczka, wiśnia, cukier)

17.04.2024 środa

Zupa: grzybowa z makaronem (wywar drobiowo-warzywny, podgrzybki mrożone, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana 18%, zielona pietruszka)

II danie: filet drobiowy w panierce (filet drobiowy, mąka, jajko, bułka tarta), ziemniaki

Surówka z białej kapusty (biała kapusta, marchewka, jabłko, papryka, jogurt naturalny)

Kompot wieloowocowy (truskawka, jabłko, agrest, śliwka, czarna porzeczka, wiśnia, cukier)

18.04.2024 czwartek

Zupa: kalafiorowa z ziemniakami (wywar drobiowo-warzywny, kalafior, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana 18%, koperek)

II danie: pulpeciki w sosie koperkowym (mięso drobiowo-wieprzowe, jajko, przyprawy), ryż

Sałata lodowa z oliwą i marchewką

Kompot wieloowocowy (truskawka, jabłko, śliwka, czarna porzeczka, wiśnia, cukier)

19.04.2024 piątek

Zupa: jarzynowa (wywar drobiowo-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kalafior, brokuły, fasolka, brukselka, groszek zielony, masło, zielona pietruszka)

II danie: naleśniki z serem (mąka, jajka, mleko, ser biały)

Owoc

Kompot wieloowocowy (truskawka, jabłko, agrest, śliwka, czarna porzeczka, wiśnia, cukier)

Produkty alergenne użyte w produkcji - wykaz potraw, ich składników i alergenów dostępny w stołówce.

 

Koszt obiadów w kwietniu 2024 wynosi
20 obiadów x 15,00 złotych = 300,00 zł

Obiady są wydawane do dnia 20 czerwca 2024 r.

Wpłat można dokonać w stołówce szkolnej lub przelewem na konto:

ANGA ANNA GŁUCHACZKA

Alior Bank: 79 2490 0005 0000 4500 1432 0327

W sprawie nadpłat i zaległości za obiady prosimy o kontakt telefoniczny: 783-062-098.

ANGA

UWAGA! Niewykorzystane obiady będą odliczane tylko i wyłącznie po wcześniejszym zgłoszeniu telefonicznym lub mailowym (wycieczki, obozy i wyjazdy jednodniowe zgłaszają Nauczyciele). Niezgłoszone nieobecności na obiedzie nie będą odliczane.