Na tej stronie podajemy aktualny jadłospisemy

 

 

 

22.04.2024 poniedziałek

Zupa: pieczarkowa z makaronem (wywar drobiowo-warzywny, pieczarki, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana 18%, zielona pietruszka)

II danie: schab w sosie własnym (schab, mąka, przyprawy), ziemniaki

Surówka z czerwonej kapusty (czerwona kapusta, marchewka, jabłko, przyprawy)

Kompot wieloowocowy (truskawka, jabłko, śliwka, czarna porzeczka, wiśnia, cukier)

23.04.2024 wtorek

Zupa: zielona z groszkiem ptysiowym (wywar drobiowo-warzywny, szpinak, brokuły, groszek, brukselka, zielona fasolka, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana 18%, zielona pietruszka)

II danie: sznycel (mięso drobiowo-wieprzowe, jajko, bułka tarta)

Mizeria (ogórki, jogurt grecki, miód)

Kompot wieloowocowy (truskawka, jabłko, śliwka, czarna porzeczka, wiśnia, cukier)

24.04.2024 środa

Zupa: barszcz czerwony zabielany (wywar drobiowo-warzywny, barszcz kiszony, buraki, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana 18%, koperek)

II danie: gulasz wieprzowy (szynka, mąka, przyprawy), kasza pęczak

Ogórek kiszony

Kompot wieloowocowy (truskawka, jabłko, agrest, śliwka, czarna porzeczka, wiśnia, cukier)

25.04.2024 czwartek

Zupa: pomidorowa z ryżem (wywar drobiowo-warzywny, przecier pomidorowy, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana 18%, bazylia, zielona pietruszka)

II danie: eskalop drobiowy (filet drobiowy, jajko, mąka kukurydziana, przyprawy), ziemniaki

Marchewka z groszkiem (marchewka, groszek, masło, mąka)

Kompot wieloowocowy (truskawka, jabłko, śliwka, czarna porzeczka, wiśnia, cukier)

26.04.2024 piątek

Zupa: grysikowa (wywar drobiowo-warzywny, kasza manna, marchewka, pietruszka, por, seler, masło, zielona pietruszka)

II danie: filet z miruny w panierce (mąka, jajka, mleko, bułka tarta), ziemniaki

Surówka z kapusty kiszonej (kapusta kiszona, ananas, żurawina, brzoskwinia, przyprawy)

Kompot wieloowocowy (truskawka, jabłko, agrest, śliwka, czarna porzeczka, wiśnia, cukier)

Produkty alergenne użyte w produkcji - wykaz potraw, ich składników i alergenów dostępny w stołówce.

 

Koszt obiadów w kwietniu 2024 wynosi
20 obiadów x 15,00 złotych = 300,00 zł

Obiady są wydawane do dnia 20 czerwca 2024 r.

Wpłat można dokonać w stołówce szkolnej lub przelewem na konto:

ANGA ANNA GŁUCHACZKA

Alior Bank: 79 2490 0005 0000 4500 1432 0327

W sprawie nadpłat i zaległości za obiady prosimy o kontakt telefoniczny: 783-062-098.

ANGA

UWAGA! Niewykorzystane obiady będą odliczane tylko i wyłącznie po wcześniejszym zgłoszeniu telefonicznym lub mailowym (wycieczki, obozy i wyjazdy jednodniowe zgłaszają Nauczyciele). Niezgłoszone nieobecności na obiedzie nie będą odliczane.