Na tej stronie podajemy aktualny jadłospisemy aktualny tygodniowy jadłospis.

alt

27.05.2019 poniedziałek

Zupa: jarzynowa (wywar drobiowo warzywny, ziemniaki, marchewka, seler, pietruszka, por, kalafior, brokuły, fasolka szparagowa, masło, koperek)

II danie: kurczak w sosie włoskim, makaron

Sałata lodowa z oliwą

Kompot wieloowocowy (truskawka, agrest, śliwka, czarna porzeczka, wiśnia)

28.05.2019 wtorek

Zupa: grzybowa z makaronem (wywar drobiowo warzywny, podgrzybki, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana 18%, pietruszka zielona)

II danie: mielony, ziemniaki

Surówka z marchewki

Kompot wieloowocowy (truskawka, agrest, śliwka, czarna porzeczka, wiśnia)

29.05.2019 środa

Zupa: krupnik (wywar drobiowo warzywny, kasza jęczmienna, por, marchewka, seler, pietruszka, masło, zielona pietruszka)

II danie: pieczeń ze schabu, kluski śląskie

Buraczki zasmażane

Kompot wieloowocowy (truskawka, agrest, śliwka, czarna porzeczka, wiśnia)

30.05.2019 czwartek

Zupa: rosół z makaronem (wywar drobiowo warzywny, kapusta włoska, marchewka, pietruszka, por, seler, cebula, lubczyk, zielona pietruszka)

II danie: zrazy w sosie pomidorowym, ziemniaki

Surówka z białej kapusty

Kompot wieloowocowy (truskawka, agrest, śliwka, czarna porzeczka, wiśnia)

31.05.2019 piątek

Zupa: żurek z ziemniakami (wywar drobiowo warzywny, żurek kiszony, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana 18%, koperek)

II danie: naleśniki

Owoc

Herbata z cytryną

 

 

 

Koszt obiadów w maju 2019 wynosi:

20 obiadów x 9,00 złotych = 180,00 zł

Wpłat można dokonać w stołówce szkolnej lub przelewem na konto: ANGA ANNA GŁUCHACZKA

Alior Bank : 79 2490 0005 0000 4500 1432 0327

UWAGA!  Niewykorzystane obiady będą odliczane tylko i wyłącznie po wcześniejszym zgłoszeniu telefonicznym lub mailowym (wycieczki, obozy i wyjazdy jednodniowe zgłaszają Nauczyciele). Nie zgłoszone nieobecności na obiedzie nie będą odliczane.